Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Låt hela kommunen får blomstra – vi är stolta över att bo i Bjuråker!

 
Skolutredningen i Hudiksvall
Visa alla artiklar

Vi pensionärer må ha passerat vår skolgång men ser med ledsamhet hur kommunen väljer att via konsulter slösa våra skattepengar på nonsens. Allt kan inte centraliseras till centrala orter, skriver Tage Hammarström, PRO Bjuråker.

Pro Bjuråker har följt informationen om skolutredningar och eventuella nedläggningar av vissa skolor. Vi pensionärer må ha passerat vår skolgång men ser med ledsamhet hur kommunen väljer att via konsulter slösa våra skattepengar på nonsens. Som dessutom lämnar felaktiga uppgifter i sina slutsatser.

Vi säger ett stort tack till engagerade föräldrar i Friggesundsskolan som slåss med all kraft för att bevara vår lilla skola som är så viktig inte bara för våra små som behöver en trygg plats att vara på men även för hela samhället runt den. Och Bjuråker i sig är ju stort, så det är inte bara centralorten som drabbas av eventuell nedläggning.

Det räcker väl att hälsocentralen har centraliseras till Delsbo. Allt kan inte samlas på centrala orter. Som tidigare insändare har skrivit: det är lika långt från Bjuråker till Delsbo, som vise versa, om det är så att barnantalet behöver ökas.

Vi är stolta över att få bo på en så fantastisk plats som Bjuråker är, och många blir fascinerade av vår natur när de kommer till oss som turister. Kan vi inte då bevara det som är bra i vår bygd och satsa vår energi och kapital på det som inte fungerar tillfredsställande? Låt hela kommunen få blomstra. Och kom ihåg vi finns här på plats i Bjuråker, om det är så att kommunens tjänstemän vill ha information om hur det ser ut hos oss. Det kostar inte många kronor att slå en signal och få rätt information från fotfolket.

Vi vill tillönska alla elever, lärare och föräldrar ett riktigt härligt sommarlov där ni kan återhämta er energi för framtiden.

Pro Bjuråker, Tage Hammarström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel