Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Lärarfack kräver förbättringar i skolan

1 april 2021 började det nya Skolavtal 21 att gälla. Det är ett avtal som återigen, och ännu skarpare, ställer krav på arbetsgivaren att ta fram en plan med insatser på områdena arbetstid, arbetsmiljö, arbetsorganisation och lönebildning.

Det handlar inte om några frivilliga insatser utan avtalet är tydligt: arbetet med att förbättra förutsättningarna för lärare, skolledare och studie- och yrkesvägledare är inte ett val utan en skyldighet.

Planerna ska utgå från varje skolform och vara färdiga senast 31 mars 2022. Som vi alla vet har tiden en förmåga att rinna iväg så vi i Lärarförbundet efterfrågade tidigt en handlingsplan för att säkerställa att detta görs och att det görs i tid, förbättrade villkor för våra medlemmar kan inte vänta längre.

2014 fattades ett politiskt beslut om att satsa extra på lönerna för våra medlemsgrupper, men år efter år har dessa utlovade satsningar uteblivit. Våra yrkanden om att kommunen ska lägga mer pengar än vad märket i riket anger har varit verkningslösa och vi har gång på gång tvingats meddela våra medlemmar om att de återigen varken prioriterats eller värderats.

I år fick vi äntligen beskedet att det kommer satsas extra på lärarlönerna. Vi vet ännu inte hur mycket pengar det handlar om eller hur många som får ta del av det, men det är ett steg i rätt riktning.

Många av våra medlemmar har jobbat länge, de har uppvisat hög kompetens inom sina olika skolformer – och inte minst, vi lärare är akademiskt utbildade. Långt ifrån alla har dock en lön som speglar detta och utifrån den information vi har fått så är syftet med de extra medlen att justera just detta.

Nyexaminerade springer om sina rutinerade kollegor i lön och då är det inte deras ingångslöner som är problemet (även om det krävs revidering även där) – utan den usla löneutvecklingen för utbildade lärare som jobbat inom kommunen i åratal, det är helt oacceptabelt.

Vi som jobbar i skolorna slet hårt redan innan corona och under snart två år har vi nu även tvingats riskera vår hälsa genom att fortsätta jobba på som vanligt i skolmiljön trots en brinnande pandemi, alternativt att med kort varsel ställa om hela eller delar av vår verksamhet till fjärr- och distansundervisning med allt vad det innebär. Nu när Ljusdals kommun är på gång med lönesatsningar och handlingsplan utifrån Skolavtal 21 så är det upp till bevis vad vårt arbete och vår hälsa är värd.

Styrelsen för Lärarförbundet Ljusdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel