Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Långbänkar är inget som tilltalar Hälsinglands Utbildningsförbund – Korta beslutsvägar ger snabba beslut och resultat!

Artikel 5 av 8
Fem år med Hälsinglands utbildningsförbund – så har det gått
Visa alla artiklar

Det vore bra om ni politiker i Hudiksvall kunde kontrollera fakta om Utbildningsförbundet innan ni tvärsäkert påstår att det är en koloss med stor byråkrati, eftersom det inte är så, utan faktiskt tvärtom, skriver Åsa Äng Eriksson (M), ordförande i Direktionen för Hälsinglands Utbildningsförbund.

Med anledning av uttalanden från Hudiksvall om hur de tror Hälsinglands Utbildningsförbund (HUFB) fungerar som kommunalförbund vill jag som ordförande i direktionen för HUFB framföra följande:

Att dra frågor i långbänk är inget som tilltalar Hälsinglands Utbildningsförbund, och att kunna fatta snabba beslut med korta beslutsvägar är precis tanken med ett kommunalförbund.

Här är Direktionen både facknämnd, kommunstyrelse och kommunfullmäktige på samma gång. Vårt kommunalförbund är en ”egen kommun”, med politiker från samtliga kommunfullmäktige i respektive medlemskommun. Idag sitter nio politiker i Direktionen från de tre medlemskommunerna Söderhamn, Nordanstig och Bollnäs och på våra åtta möten per år hanterar vi bl a frågor om mål och inriktning. Förbundsledningen effektuerar och effektiviserar verksamheten utifrån de mål som Utbildningsförbundets medlemmar och Direktionens politiker sätter upp. Kostnaden för den är 3.73% av omsättningen på totalt 400 mkr, för är man fler kan man samordna mer.

Hur effektivt och smidigt Hudiksvalls kommun hanterar och kommer till beslut med alla ”skolplaner” i de olika nämnderna och fullmäktige vet ni politiker i Hudiksvall bäst själva, men det vore bra om ni kunde kontrollera fakta om Utbildningsförbundet innan ni tvärsäkert påstår att det är en koloss med stor byråkrati, eftersom det inte är så, utan faktiskt tvärtom.

Ni i Hudiksvall är alltid välkomna att höra av er och ställa frågor om ni undrar över någonting, och vi i Utbildningsförbundet är alltid öppna för diskussioner om framtiden.

Åsa Äng Eriksson (M), ordförande i Direktionen för Hälsinglands Utbildningsförbund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel