Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Lågvatten i Åsbacka – gör ett studiebesök till Vågen!

 
Kraftverken i Galvån och Kilån
Visa alla artiklar

Helt plötsligt har miljön och ett nyvunnet engagemang för biologi satts högst upp på agendan i Bollnäs. Så länge vattenspegeln bibehålls. Nåde den som vågar utmana etablissemanget, skriver signaturen Nuda Veritas.

Annons

Det är intressant att se hur vissa politiker börjar darra när ledande personer i Åsbacka nu ryter till. Här har man lagt ner ett betydande arbete på sina strandtomter med bryggor, byggnader och anpassningar av strandlinjen. Nåde den som vågar utmana etablissemanget! Helt plötsligt har miljön och ett nyvunnet engagemang för biologi satts högst upp på agendan. Så länge vattenspegeln bibehålls.

Jag föreslår dessa att göra ett studiebesök till Vågen bredvid stadshuset. Där finns en fungerande fiskväg istället för den tidigare dammluckan (läs kraftverket) och lägsta nivån på vattnet håller en rimlig gräns. Det finns däremot behov av dammlucka för lågvattennivån dessa personer visar genom att hänga ut handläggare som försöker göra sitt arbete utifrån de strategier och lagstiftning kommunen har att förhålla sig till. Men det kanske förvisso är bra att tjänstemännen har fullt upp med Galvån, så att dom inte hinner med att kontrollera strandskyddet runt pölen ovanför dammen i Åsbacka. Karma kommer.

Nuda Veritas

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel