Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Krisen är inte över – Hälsinglands företag behöver dig mer än någonsin

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Du som läser detta har en avgörande roll för hur näringslivet i Hälsingland kommer att se ut framöver. Det har alltid varit ni invånare i Hälsinglands alla orter som tillsammans stått för vår möjlighet att ge er det företagsutbud som vi behöver för att leva och frodas. Så om du gör det du kan och grannen detsamma så klarar vi detta. Det du gör spelar roll, skriver fem lokala företrädare för Företagarna.

Ett halvår har gått sedan coronakrisen blev en del av vår vardag. Över hela landet kämpar företagare för att hålla i och hålla ut. En del har hittat i alla fall tillfällig vind i seglen och tar sig mot sin destination, om än i ganska låg fart. Andra driver stilla på havet medan de väntar på stöd som räcker till att starta motorn och ta sig i land.

Du som läser detta har en avgörande roll för hur näringslivet i Hälsingland kommer att se ut framöver. Vad du handlar. Det du köper. De tjänster du köper. Vad du äter och dricker. Varje handling får konsekvenser.

För det är inte över. De stödpaket som regeringen har infört för att mildra de negativa ekonomiska effekterna har för många företag inte varit tillgängliga eller tillräckliga och flertalet av stödåtgärderna har nu tidsmässigt löpt ut. Men för krisen finns ingen sådan tidsgräns.

Fortsätt stödja de lokala företagen. Oavsett om det är att lämna in cykeln för reparation eller att gå och klippa sig. Eller köpa det där brödet hela familjen tycker så mycket om. Var kreativ tillsammans med oss så kan vi kan hitta coronasäkra lösningar på att göra de affärer vi båda vill göra.

Det du gör spelar roll. Det har alltid varit ni invånare i Hälsinglands alla orter som tillsammans stått för vår möjlighet att ge er det företagsutbud som vi behöver för att leva och frodas. Så om du gör det du kan och grannen detsamma så klarar vi detta.

När kriserna är över vill du och alla andra handla i butiken på hörnet, ta en kondisbit på hörnet och anlita den där snickaren som renoverar ditt kök. Och nästa sommar vill Hälsinglands ungdomar ha sommarjobb - extrajobb av alla slag är en otroligt viktig väg in på arbetsmarknaden för de grupper som behöver den vägen mest.

De senaste decennierna har 4 av 5 jobb skapats i småföretag. Det kommer fortsätta att vara så, men ju fler företag som går upp i rök under krisen desto större blir uppförsbacken efteråt.

Så fortsätt stödja din lokala småföretagare, och hjälp de som vill men inte kan göra det också. I svåra tider blir vi starkare som samhälle om vi hjälps åt och kan det även innebära att småföretagare får ny vind i seglen så visar vi varför vi har all rätt att vara stolta över vårt landskap.

Anders Strömberg, ordförande, Företagarna Söderhamn

Madeleine Böhnke, ordförande, Företagarna Bollnäs

Peter Ring, ordförande, Företagarna Woxnadalen

Ylvali Gerling, ordförande, Företagarna Hudiksvall

Katarina Svender, ordförande, Företagarna Ljusdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel