Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Krama och pussa kleti och pleti? Det är dags för hälsningsreform!

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Ta i hand, kramas och kindpussas... Kanske är det bra att stämma i bäcken inför kommande epidemier och tänka igenom hur vi ska hälsa på varandra? funderar Thomas Jönsson.

Vi måste ändra "i Sverige tar vi i hand" till att, det gör vi inte. Vi bör sluta med det importerade ofoget att krama och kindpussa kreti och pleti. Detta för att stämma i bäcken och försvåra för framtida epidemier och pandemier att få fäste.

Det kanske räcker med ett enkelt och artigt hej eller goddag eller någon annan trevlig ritual. Det skulle med all säkerhet minska både kostnader och press på sjukvården. Mindre akutfall och mindre antal besök på hälsocentralerna.

Det är dags att introducera en hälsningsreform a la Bo Rexed, han som införde du-reformen. Kanske en uppgift för Socialstyrelsen eller Folkhälsomyndigheten.

En reform är ju inget förbud utan snarare en rekommendation.

Vi ska naturligtvis fortsätta att ge våra nära och kära och våra barn en kram – om vi inte är snuviga förstås.

Thomas Jönsson 75+

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel