Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Konstiga affärsmetoder Postnord använder!

Insändarskribenten är missnöjd med posthanteringen och anser att en bra sådan är ett måste för de som inte har tillgång till digital teknik.

Om du till exempel vill sälja en bil för en viss summa och inte får den såld så höjer du väl inte priset på den? Men det är precis det som Postnord håller på med!

Det skickas mindre och mindre brev och de tror att de löser detta genom att höja portot? Det uppmuntrar inte direkt folk att köpa frimärken och skicka brev!

Det finns faktiskt fortfarande människor i detta avlånga land som varken har dator eller e-postadress och som är beroende av en bra, billig postgång. Men denna kategori människor är väl inte lönsamma i ett samhälle där alla frenetiskt jagar kortsiktiga vinster?

Sedan kan man ju undra vad de som i framtiden ska forska om oss har att gå efter, finns knappt fotografier på papper längre eller folk som skriver brev till varandra, och det löser inte Postnord genom att höja portot!

Än så länge kommer lantbrevbäraren, om än bara varannan dag i framtiden, och det är en liten högtidsstund på dagen för många människor att få gå ner till lådan och hämta sina brev. Men det slutar väl med att byborna får åka ner till gränsen på byn och hämta sin post själva ur en säck!

Erik Friberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel