Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Kommunala skrytbyggen och andra hitte-på-projekt i Bollnäs är inget annat än ett välfärdssvek!

Den styrande majoriteten i Bollnäs, S, M, Bp och Mp, har visat att de inte klarar av att göra rätt prioriteringar. Bollnäs kommuns kärnverksamhet måste sättas i centrum, såsom äldre, skola, trygghet samt vård och omsorg, skriver KDU Gävleborg.

För ungefär ett år sedan beslutade Bollnäs kommun att man skulle lägga ner äldreboendet Hamrelund. Äldreboendet har plats för 45 boende och ska nu vid årsskiftet vara tömt, detta trots att det i framtiden kommer att fattas 90 äldreboendeplatser i Bollnäs.

Enligt Lärarförbundets ranking av Sveriges skolkommuner för 2019 placerar sig Bollnäs på plats 181 av 290. Detta om något visar på att Bollnäs som skolkommun bör satsa mer på skolan. Istället har kommunfullmäktige i Bollnäs beslutat om besparingar i skolan under 2019 på 5 miljoner kronor. Vi ser redan konsekvenserna av detta då lärare nu försvinner från skolorna i Bollnäs. Men det är inte så att det saknas pengar för kommunen – det som saknas är förmågan att kunna prioritera.

Trots besparingar på skola och äldreomsorg:

- väljer man att renovera resecentrum med den tydliga målsättningen ”Sveriges bästa resecentrum”. Innan bygget ens påbörjats har prislappen redan ökat med 23 miljoner konor.

Trots besparingar på skola och äldreomsorg:

- började man förra året bygga en skatepark. Nu när det återstår en månads arbete läggs projektet på is. Skateparken beräknades kosta 2,5 miljoner men har redan kostat 3,7 miljoner kronor och kommunen har inte råd att färdigställa bygget.

Trots besparingar på skola och äldreomsorg:

- finns fortfarande risk för en till bandyhall i Bollnäs (ja det finns redan en). Det upplägg som kommunfullmäktige godkänt går bland annat ut på att kommunen ska hyra bandyhallen för 175 miljoner kronor (7 miljoner kronor per år i 25 år), och utöver detta även bygga vägar till den nya hallen för ungefär 12 miljoner kronor.

Den styrande majoriteten i Bollnäs, S, M, Bp och Mp, har visat att de inte klarar av att göra rätt prioriteringar. Detta tydliggörs när man uppenbarligen hellre har Sveriges bästa resecentrum än Sveriges bästa skola, Sveriges bästa bandystad istället för Sveriges bästa äldreomsorg

Kommunens kärnverksamhet måste sättas i centrum. Därför säger vi i KDU Gävleborg Nej till kommunala skrytbyggen och andra hitte-på-projekt för att istället säga Ja till det som kommunen ska prioritera så som äldre, skola, trygghet samt vård och omsorg.

Detta är inget annat än ett välfärdssvek.

Alexandra Tawaifi Distriktsordförande KDU Gävleborg Emil Hansson Medlem KDU Gävleborg Jennifer Törnros Medlem KDU Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel