Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Kommer hälsocentralerna att finnas kvar?

Liberalerna i Bollnäs oroas över vad som kommer hända med hälsocentralerna i kommunen.

Vi i Liberalerna är djupt oroade för vad som kommer att hända med de lokala hälsocentraler som regionen driver i Bollnäs kommun. Samtidigt som sjukvården planerar för att ställa om till att stärka primärvården i hela landet är Region Gävleborg i färd med att nedrusta hälsocentralerna. Trots de omfattande protester som kommit fram till regionledningen har partierna som styr inte backat från sitt förslag att sänka kraven på medicinsk kompetens på hälsocentralerna.

Vi har i Bollnäs hälsocentraler också i Arbrå och Kilafors. De har sedan många år tillbaka varit eftersatta när det gäller rekrytering och bemanning. Det förslag till hälsovalshandbok som regionfullmäktige ska besluta om under torsdagens möte innebär att kraven på bemanning med specialistutbildade allmänläkare och distriktssköterskor sänks och vi ser en klar risk för att detta kommer att leda till att arbetsvillkoren vid hälsocentralerna i Arbrå och Kilafors försämras ytterligare och att det i förlängningen kan leda till att de stängs helt.

Vår uppmaning till Socialdemokraterna, Centern, Vänstern och Miljöpartiet i regionledningen blir därför: Tänk om, tänk rätt! Ta till er av den kraftiga kritiken och arbeta om förslaget till hälsovalshandbok!

Liberalerna Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel