Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Knepigt att åka kollektivt med X-trafik

Det går inga bussar Gnarp–Sundsvall från 09.05 till 15.00, och det enda X-tåg som går passerar ju Gnarp utan att stanna vid 13.25. Det saknas flera resor i reseplaneraren skriver signaturen Kollektivåkare i norr.

Glädjande nyheter! Ni kommer att kunna öka på era avgångar med 100 procent!

Jag upptäcker att det saknas flera resor i reseplaneraren. Ta Gävle-Ockelbo till exempel. Om man tar buss 173 från Gävle till Bollnäs järnvägsstation 15.25 och fortsätter med X-tåget 16.51 till Ockelbo så är man framme 17.28. Det kanske verkar lite långsökt med drygt två timmars restid, men det är ju helt i enlighet med er policy på andra sträckor.

Det går ju inga bussar Gnarp-Sundsvall från 09.05 till 15.00, och det enda X-tåg som går passerar ju Gnarp utan att stanna (!) vid 13.25.

Ska man resa med X-trafik blir alternativet enligt reseplaneraren att åka buss 33 till Bergsjö (!) 11.41, byta till buss 34 till Hudiksvall (!) 12.05 för att komma med nämnda X-tåg mot Sundsvall 13.00 för ankomst 13.56 ... två timmar och en kvart senare.

Eller så får man åka med SJ – mot SJ tågtillägg om man har X-biljett eller med förköpt SJ-biljett.

Men det är ju bra att ni visat på hur ni ökat antalet resemöjligheter på sträckan tack vare att ni lagt in resealternativ enligt ovan, fortsätt gärna med det på andra sträckor också. Har jag gott om tid någon dag och det är fint väder kanske jag kan åka till Iggesund via Hudiksvall, Ljusdal, Bollnäs, Gävle och Söderhamn?

Ha det gott!

Kollektivåkare i norr

X-trafik svarar: Vi fortsätter se över bussanslutningarna till och från tågen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel