Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Klart vi vill rädda lokstallarna!

 
Bandyhall i Bollnäs
Visa alla artiklar

Peter Nordebo svarar insändarskribenten Lasse, Arbrå, angående SJ-området i Bollnäs.

”Finns det ingen med Bollnäs-anknytning som vill rädda anrika lokstallarna?”

Det undrar signaturen Lasse, Arbrå, i en insändare. Han tycker inte att kulturminnen bara ska raseras. Vi från Liberalerna håller helt med. Vi har mycket högljutt och tydligt arbetat emot planerna på att bygga en bandyhall just på SJ-området i centrala staden. Bland annat därför att vi tycker att de kulturhistoriskt värdefulla tegelbyggnaderna borde bevaras för framtiden i en stad som i så hög grad vuxit fram just kring järnvägen och lokstallarna.

Om Lasse vill se exempel på vad vi sagt och skrivit kan han, och förstås alla andra, läsa vad vi skrivit genom åren på Bollnäsliberalernas blogg. Naturligtvis har det funnits många andra som argumenterat mot bygget. Men det enda parti som i valet 2018 tog klart avstånd från planerna var Liberalerna. Och med tio procent av väljarna bakom oss har vi inte kunnat förhindra att planerna nu är på väg att genomföras.

Svaret på Lasses fråga är alltså att vi är många som skulle vilja bevara byggnaderna på SJ-området för framtiden. Men bland de aktiva kommunpolitikerna är det i huvudsak tyst samtycke till bandyhall, oavsett kostnaderna för skattebetalarna.

Peter Nordebo, gruppledare Liberalerna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel