Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: ”Kidnappade dörren” – ett gisslandrama i Bollnäs

Artikel 13 av 14
Saknade dörren på Mårten Anderssons väggmålning
Visa alla artiklar

Vi, som betalar vår skatt, har hittills levt i den fromma förhoppningen att våra bidrag används där de gör mest nytta, och inte till en rättsprocess riktad mot en av oss skattebetalare på grund av ett förbiseende från kommunens sida, skriver Torbjörn Karlsson. Bosse Wallbäcks, biträdande kommunchef i Bollnäs kommun skriver svar direkt.

Snart kommer Bollnäs kommun genom biträdande kommunchefen, Bosse Wallbäcks, att inleda en rättsprocess om den ”Kidnappade dörren” till Mårten Anderssons konstverk.

Den biträdande kommunchefen, som hittills missat alla möjligheter till överenskommelse, bör nu rådfråga någon som äger ett bättre omdöme innan han inleder en rättsprocess mot Lilian Edström. Att inleda en rättslig process mot Lilian Edström som förbundit sig att frakta bort huset, vars dörr bemålats av Mårten Andersson, är att ta ett steg ut i det okända.

Ty en rättslig process mot Lilian Edström, som utöver kostnaderna att frakta bort bygget, dessutom köpt en tomt av kommunen för att sätta upp huset, är en synnerligen illa vald åtgärd.

Om de styrande i Bollnäs kommun, med biträdande kommunchefen vid styrspakarna, är övertygade om att dörrar tillhör konstverk i stället det för hus som kommunen kommit överens med Lilian Edström att frakta bort, så uppstår ett stort problem. En rättsprocess framstår här mer som ett kommunalt självskadebeteende.

Vi, som betalar vår skatt, har hittills levt i den fromma förhoppningen att våra bidrag används där de gör mest nytta, och inte till en rättsprocess riktad mot en av oss skattebetalare på grund av ett förbiseende från kommunens sida.

Avstå från nyckfulla åtgärder, iaktta försiktighet och fatta i stället beslut som inger förtroende hos oss skattebetalare.

Torbjörn Karlsson

SVAR DIREKT: Jag har full förståelse för insändarens synpunkter - det är ett dilemma. Kommunens uppfattning är att dörren tillhör det konstverk som ägs av kommunen, det känner Lilian till. Jag tror de flesta medborgare delar den uppfattningen. Mot bakgrund av det tror jag att om kommunen skulle ”köpa” dörren skulle det väcka mycket motstånd och reaktioner. Jag har haft återkommande dialog med Lilian om att hon ska återlämna dörren, dock utan resultat hittills.

Bosse Wallbäcks, biträdande kommunchef, Bollnäs kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel