Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Kall sommar har resulterat i kalla lägenheter

Trots påstötningar genom mejl och samtal har vi hyresgäster inte fått besked om när vi ska slippa frysa, skriver signaturen Fem gamla tanter i en insändare där kritik riktas mot Hudiksvallsbostäder att värmen i lägenheter på Centralgatan slagits av och den kalla ventilationen lämnats på under den kalla sommaren. Hudiksvallsbostäder svarar direkt.

Annons

Det har varit kallt i sommar. Hudiksvallsbostäder trodde optimistiskt att värmen skulle infinna sig så värmen på Centralgatan stängdes av i början på sommaren. Den kalla ventilationen var dock fortfarande på.

Anledningen var att värme- och ventilationssystem i huset skulle bytas. Men detta gjordes aldrig. Arbetarna gick på semester och tycks fortfarande vara på semester.

Trots påstötningar genom mejl och samtal har vi hyresgäster inte fått besked om när vi ska slippa frysa.

Vi vill ha kompensation för detta. Det minsta man kan begära är att alla berörda lägenheter får låna ett elelement och också en ursäkt av Hudiksvallsbostäder.

Fem gamla tanter

SVAR DIREKT: Vi beklagar att ni upplever det kallt i lägenheterna. Det var ingen chansning av oss, vi planerar alltid denna typ av arbeten under sommaren då värmen kan vara avslagen.

Vi har kontrollmätt flera lägenheter under den kallaste perioden i sommar, i inget fall var temperaturen under 20 grader.

Entreprenören som utför åtgärderna har meddelat att arbetet kommer slutföras denna vecka (v33).

Nils-Erik Blomdahl, VD Hudiksvallsbostäder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons