Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Jag vill inte ha 80 kilo över mig vid en dikeskörning med bussen

För ert eget bästa, och andras: använd bältet i bussen! Jag vill inte ha 80 kg över mig och bryta revben och nacke i onödan vid en enkel dikeskörning i vinterföre. Man klarar inte av att hålla sig kvar med bara händerna.

Annons

Läste härom dagen om en passagerare som tyckte att chaufförerna på X-trafiks bussar kör för fort, pratar i mobil mm. Jag åker ungefär en gång i veckan mellan Delsbo och Hudiksvall och har inte märkt något sånt. Tvärtom, chaufförerna gör ett bra jobb och är alltid glada och trevliga. Enda gångerna de kör fort är om bussen är försenad.

Men, det är en annan sak, som jag har reagerat på. Folk använder inte säkerhetsbältet. För ungefär 20 år sedan, när bälten monterades in i bussar, använde nästan alla bältet. Nu är det just inga. Och sämst är ungdomarna. Har det blivit skämmigt eller har man blivit för bekväm?

Jag förstår att chaufförerna inte kan hålla på att uppmana hela tiden. För ert eget bästa, och andras: använd bältet i bussen! Jag vill inte ha 80 kg över mig och bryta revben och nacke i onödan vid en enkel dikeskörning i vinterföre. Man klarar inte av att hålla sig kvar med bara händerna.

Harry Persson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel