Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Jag tror det finns både vetande och kunnande bland Ljusdals invånare

 
Genomfarten i Ljusdal
Visa alla artiklar

Signaturen Fundersam undrar över Harald Noréus uttalande i en artikel när det gäller folkomröstning angående riksväg 84. Harald Noreus ger svar direkt.

Läste artikeln i tidningen om folkomröstningen angående riksväg 84 genom centrala Ljusdal och blev ganska förvånad över att Harald Noréus förringade handlare och befolkningen i Ljusdal så totalt.

Läs också artikeln: Folkomröstningen i riksvägsfrågan får tummen ner: "Politiker ska fatta beslut – inte gatans parlament"

Genom år har vi ju sett politiska beslut som inte varit så jättesmarta (bad på Östernäs bl.a).

Tror nog att det finns både vetande och kunnande bland invånare i Ljusdal.

Fundersam

Svar direkt: Någon egentlig debatt har aldrig förts i denna fråga. Jag har i fullmäktige och kommunstyrelsen försökt fått svar på frågan, hur de som vill att riksvägen skall gå igenom centrum ser på ett sådant alternativ när man avhänder sig möjligheten att få bestämma utvecklingen av kommunens viktigaste gata. Om Trafikverket får gatan som riksväg så kommer verket ensam avgöra vad som får göras.

Redan idag finns ett förslag  hos kommunen, men arbete återstår för att färdigställa ett definitivt kommunalt utvecklingsprogram (KUP) som skall beslutas. Detta hoppas jag kan ske så fort som möjligt. Men observera att till detta arbete kommer alla berörda att inbjudas för att komma med förslag och idéer som alla kan acceptera.

Harald Noréus, gruppledare för Liberalerna i Ljusdals kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel