Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Jag känner mig mer skyddad i matbutiken än på hälsocentralen

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Vid en provtagning på Lillfjärdens hälsocentral har personalen varken munskydd eller visir. Varför är inte Regionen mån om att skydda sin personal och sina patienter? undrar Birgitta. Helena Bikoff, verksamhetschef vid primärvården Hudiksvall Nordanstig skriver svar direkt.

Vid ett besök på Coop i Hudiksvall, så skyddas både kunder och personal av ett plexiglas vid kassan. Dessutom uppmanas vi att hålla avståndet i hela affären. 

Vid en provtagning på Lillfjärdens hälsocentral i Hudiksvall, så har personalen varken munskydd eller visir. Där går det inte heller att hålla avståndet av naturliga skäl, då man kommer varandra nära vid ett blodprov. Varför är inte Regionen mån om att skydda sin personal och sina patienter? Båda kategorierna kan ju vara i slutet av sin inkubationstid och vara smittsamma utan att ha några kännbara symtom!

Birgitta

SVAR DIREKT: Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och i dagsläget finns det inga rekommendationer om munskydd vid kontakt med symptomfria patienter. Om rekommendationen förändras så kommer vi att anpassa oss efter det. Sedan är det naturligtvis viktigt att vi planerar våra befintliga lokaler så bra som möjligt samt att vi inte tar in så många patienter att det blir för mycket folk i våra väntrum, utan försöker sprida ut dem över tid.

Med vänliga hälsningar

Helena Bikoff, verksamhetschef primärvården Hudiksvall-Nordanstig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel