Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag känner inte igen mig i bilden av sexism på polisfesten

Artikel 6 av 8
Polisens kritiserade julshow
Visa alla artiklar

Nu vill jag minsann nyttja min demokratiska rätt och lägga en vikt i den andra vågskålen gällande debatten om att det skulle råda en tystnadskultur och sexism inom lokalpolisområde Hälsingland, skriver signaturen "Medarbetare".

Annons

Att shownumret på vår julfest uppfattades som sexistiskt och kränkande av någon får jag ha förståelse för även om det insatt i hela sitt sammanhang verkligen inte var så. Det var ett shownummer med god portion av ironi.

Jag känner inte igen mig i bilden som målas upp i rubriker i olika media, i debattinlägg och av ledarskribenter.

Ja, jag var på julfesten, ja jag är polis och ja jag är kvinna. Jag har jobbat inom polisen i nästan 30 år. Jag har verkligen upplevt andra tider och en annan kultur inom polisen. Me too-rörelsen var välkommen och välbehövlig enligt mig. Jag har jobbat på flera olika håll i myndigheten och upplevt sådant som inte känts så bra flera gånger.

Men jag har sett ett målmedvetet och handfast arbete för goda värderingar och likabehandling. Det har gett resultat. Och är det någonstans jag kan känna att vidsynthet, öppet klimat och stöttande förhållningssätt råder, så är det minsann i lpo Hälsingland. Här vågar vi både ifrågasätta olika uttryck och förstå varandras olikheter och styrkor.

Jag har inte sett några machomän på länge, däremot varma, empatiska kämpande kollegor som vill förändra i samhället och se till att ni medborgare har ett tryggt Hälsingland att leva i.

Medarbetare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel