Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Inte överens om sammanslagning av fritidsgårdar

Artikel 10 av 10
Fritidsgårdens flytt till Gumpels
Visa alla artiklar

Liberalerna Ingrid Hammarberg och Peter Nordebo skriver i en insändare att det inte finns en politisk enighet om beslutet att flytta fritidsgården till Gumpels.

Med förvåning läser vi i lokaltidningen en intervju med kulturnämndens ordförande i Bollnäs kommun, Oskar Myrberg, Bollnäspartiet. Oskar Myrberg kommenterar kulturnämndens beslut att fritidsgården i Kulturhuset ska flytta in hos fritidsgården Gumpels:

”Vi tänker att båda verksamheterna ska husera i samma lokal, men det ska inte vara samma verksamhet. Och om det är vi inom politiken eniga, enligt min uppfattning”, säger han enligt Ljusnan.

Vi vill försäkra Oskar Myrberg och den styrande majoriteten att det inte finns politisk enighet om det fattade beslutet. Allt tyder på att ett genomförande skulle få förödande konsekvenser för båda de verksamheter som berörs.

Kanske är Kulturhuset inte den optimala miljön för fritidsgårdsverksamhet. Men det behövs fritidsgårdar för ungdomarna i Bollnäs. Verksamheten i Gumpels fungerar som en fritidsgård, men också som en aktivitetslokal för många fler med sina speciella verksamhetsgrenar.

Det är synnerligen viktigt att ungdomarna i Bollnäs har möjlighet till konstruktiva aktiviteter under sin fritid. Det har stor betydelse för hälsa och utveckling att ha tillfälle till meningsfulla fritidsaktiviteter. Därför kommer Liberalerna i en gemensam budget från oppositionen (Liberalerna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Sjukvårdspartiet) att föreslå ökat anslag för fritidsgårdsverksamheten för 2021 och framåt.

Ingrid Hammarberg (L), ersättare kulturnämnden

Peter Nordebo (L), gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel