Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ingen tjänar på att utesluta icke medborgare från att låna böcker

SD:s förslag att förbjuda den som inte är svensk medborgare att låna böcker på biblioteket avslöjar med all önskvärd tydlighet vad SD vill. Man vill skapa ett samhälle där människors värde bestäms utifrån etnisk tillhörighet, skriver Maria Kindstedt.

Man blir mållös. SD vill utestänga den som inte är svensk medborgare att låna böcker från biblioteken. Folkbiblioteken är en plats att mötas på, ta del av litteratur, nyheter och datorer för de som inte har egna.

Alla partier lyfter nödvändigheten av ett fungerande integrationsarbete. Även SD säger sig värna om detta. Då känns det mycket märkligt att i detta parti finns det krafter som vill utestänga människor från en av de platser där integrationsarbete genomförs i verkligheten.

Hittills har SD hävdat diffusa ekonomiska orsaker till sina ställningstaganden. Här kan inte ens de hitta några pengar. Förslaget är endast rasistiskt. Det avslöjar med all önskvärd tydlighet vad de vill. Man vill skapa ett samhälle där människors värde bestäms utifrån etnisk tillhörighet. Själv känner jag stark oro inför framtiden om dessa människofientliga strömningar vinner fortsatt gehör i politiken.

Slutligen bör nog vi pensionärer fundera över att vi blir fler och fler. Våra unga får en tung börda att bära med att ta hand om oss. Då är det ju väldigt bra att det kommer fler människor som hjälper till!

Maria Kindstedt, Iggesund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel