Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ingen snöröjning av cykelbanan hela dagen – hur planerar ni egentligen, Söderhamns kommun?

Torsdagen den 28 november hade SMHI aviserat att det skulle komma ungefär en decimeter snö i Söderhamn. Ändå var det ingen som plogade cykelbanan från centrum till Resecentrum på hela dagen. När ska gång- och cykelbanor vara plogade enligt era planer, undrar Anders Wennberg.

I torsdags funderade jag mycket på hur man planerar för snöfall inom Söderhamns kommun. Jag hade noterat att det kunde komma uppåt en decimeter snö under torsdagen. Det berättade SMHI och det stod på diverse vädersajter. På morgonen snöade det lätt. Och på eftermiddagen var cykelbanan plogad? Nej, inte alls. Det här handlar inte om någon cykelbana i periferin utan den som går från centrum till Resecentrum (och vidare mot E-center och Söderala förstås).

På ena sidan var en upptrampad isig ”stig” som det gick att cykla på – om man inte var rädd att cykla omkull. Jag valde (som ett par andra före mig, det såg jag på spåren) att cykla i snön på den andra halvan. Det gick men det var inte kul. Det värsta var att gång- och cykelbanan var oplogad åtminstone så sent som 19.30, det såg jag från bilen.

Så kära kommun, när ska gång- och cykelbanorna vara plogade enligt era planer? Nej, förresten, jag behöver inget svar. Det fick jag ju klart för mig tidigt i fredags morse. Klockan fyra väcktes jag av det muntra skrapet från snöröjningen på gångbanan nedanför mitt fönster.

Aha, tänkte jag. Det är natt- eller tidigt morgonjobb som gäller.

Allvarligt talat, nog borde snösvängen ha hunnit ploga åtminstone från Resecentrum in mot centrum till klockan 17 i torsdags.

Anders Wennberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel