Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Information om omorganisationen borde gjorts mer allmän

När jag kom till Kilafors fick jag reda på att jag även skulle ta EKG. På min fråga om de nu hade samma dataprogram så de kunde föra över uppgifterna till sjukhuset Aleris i Bollnäs så trodde hon det, men för säkerhets skull fick jag med en kopia som jag lämnade på hjärtmottagningen, skriver signaturen 83 i juli.

Äter blodförtunnande tabletter och måste ta prov ungefär var tredje månad. Var i början på mars och tog prov och allt var okej.

Fick i början av april en kallelse till nästa provtagning den tredje juni. Den 20 maj kom ytterligare en kallelse för provtagning. Denna gång vecka 23 och på min hälsocentral. Ringde dit i tre dagar och blev hänvisad att ringa senare.

Eftersom jag bor ganska nära tog jag och gick dit. Där var det skyltat att de tog emot patienter med luftvägsproblem – alltså coronamisstänkta. Jag gick in i farstun och väntade tills det kom en skyddsbeklädd sköterska. Blev hänvisad att vänta utanför.

Efter många om och men fick jag kontakt med en sköterska som upplyste mig om att jag fick välja plats – Arbrå eller Kilafors, och dag. Jag tog den dagen jag fått från början.

Färdmedel: egen bil.

När jag kom till Kilafors fick jag reda på att jag även skulle ta EKG. På min fråga om de nu hade samma dataprogram så de kunde föra över uppgifterna till sjukhuset Aleris i Bollnäs så trodde hon det, men för säkerhets skull fick jag med en kopia som jag lämnade på hjärtmottagningen.

Döm om min förvåning när jag den 16 juni fick en påminnelse om att jag inte tagit provet den tredje juni. "Detta är viktigt för att vi skall kunna ansvara för din patientsäkerhet". Jag ringde med en gång och fick ta prov där man ger blod på Aleris samma dag. På Aleris visste de ingenting om att man gjort denna omorganisation. De som har Aleris som hälsocentral få ta sina prover på sjukhuset.

När jag från början efterlyste information fick jag besked om att det fick man när man ringde hälsocentralen.

För alla berörda kanske information om omorganisationen borde gjorts mer allmän så ansvariga kunnat tänkt "ett varv till".

83 i juli

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel