Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: I privatiseringens efterdyningar sker hyvlingen i Nordanstig

Artikel 12 av 15
Privatiseringen av hemtjänsten i Bergsjö och Gnarp
Visa alla artiklar

Säg oss, Socialdemokraterna i Nordanstig, samma parti som inför valet 2018 lovade att arbeta för heltid som norm i Nordanstigs kommun – hur ska ni lösa framtidens rekryteringsbehov? Ska ni fortsätta hyvla tjänster och skicka ut ännu fler verksamheter på Lagen om valfrihet? undrar Emil Thyr, Anna Savolainen och Anette Forslin.

Annons

När Nordanstigs kommun med Socialdemokraterna i spetsen valde att avveckla den kommunala hemtjänsten i Bergsjö och Gnarp uppstod en arbetsbrist som berörde cirka 40 anställda. 40 anställda som varje dag har gått till arbetet och gjort sitt bästa för att brukarna ska få en bra vård, att kollegan ska få en bra arbetsmiljö och arbetsgivaren ska få ned kostnaderna.

När verksamheten och politikerna inte får bukt med kostnaderna väljer politikerna att blunda och kommunchefen får fria tyglar att privatisera hemtjänsten i enlighet med Lagen om valfrihet. En lagstiftning tillämpad för brukarens möjlighet att kunna välja utförare, en lagstiftning som slår hårt mot de anställda som då inte omfattas av verksamhetsövergången i enlighet med lagen om anställningsskydd och medbestämmandelagen.

När nu dessa välfärdshjältar blir erbjudna nya arbeten står de flesta inför valet att ”hyvla” sin anställning, det vill säga gå med på en lägre sysselsättningsgrad än den som de tidigare haft. Många av medlemmarna i Kommunal får gå från heltid till deltid, helt vansinnigt med tanke på Kommunals och Sveriges Kommuner och Regioners (SKR) överenskommelse om heltidsarbete som norm för att komma till rätta med framtidens rekryteringsbehov.

Enligt rapporten Sveriges viktigaste jobb finns i välfärden 2018 framtagen av Nordanstig kommuns arbetsgivarorganisation SKR kom de fram till dessa tre punkter:

• 200 000 nya medarbetare måste rekryteras innan 2026

• 300 000 medarbetare kommer gå i pension under samma period

• En ökning från 91% i sysselsättningsgrad till 95% kommer minska rekryteringsbehovet med 59000

Så säg oss Socialdemokraterna i Nordanstig, samma parti som inför valet 2018 lovade att arbeta för heltid som norm i Nordanstigs kommun – hur ska ni lösa framtidens rekryteringsbehov? Ska det ske genom en schysst arbetsgivarpolitik som är fundamentet för partiets grundande, eller ska ni fortsätta hyvla tjänster och skicka ut ännu fler verksamheter på Lagen om valfrihet?

Medlemmarna i Sveriges största välfärdsförbund Kommunal, kunderna och kommuninvånarna förtjänar ett rakt och ärligt svar från er!

Emil Thyr, facklig/politisk-ansvarig Kommunal Nordanstig

Anna Savolainen, ordförande Kommunal Nordanstig

Anette Forslin, fd. arbetsplatsombud/Skyddsombud Hemtjänsten Bergsjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel