Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: I dessa dystra tider formligen frossar tidningen i corona – Vi behöver positiva nyheter nu!

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Varför i all världen har ett centermedia som Hudiksvalls Tidning åtagit sig uppgiften att sprida oro och "medicinska" fakta? undrar signaturen Mediagranskaren. Tomas Froms, stf ansvarig utgivare, svarar direkt.

I Hudiksvallstidningen lördagen 8 och 9 Maj 2020, när oron för coronapandemin  härjar som värst och oron, otryggheten,ensamheten, ovissheten, dödsångesten etc etc sprider sig, frossar HT i rubriker som: "Så många har avlidit i länets kommuner", "Hygienrutinerna inte så bra som man kan önska", "Ytterligare 135 döda" etc etc.

Man toppar med en "specialistinlaga" av Henrik Nyblad och Jessica Ivarsson hur man som lekman skall kunna diagnostisera sig själv som: pollenallergiker, förkylning eller mer eller mindre döende i covid-19. Själv uppvisar jag alla de mer eller mindre dödliga symptomen för listade covid-19 enligt HT:s expertis. Är nyligen testad och befunnen ej smittad.

Varför i all världen har ett centermedia som Hudiksvalls Tidning åtagit sig uppgiften att sprida oro och "medicinska" fakta? Vore det inte på sin plats att i dagsläget istället ta fram allt positivt som alla i dagsläget behöver? Skäms HT!

Mediagranskare

SVAR DIREKT: Suget efter information kring coronapandemin är enormt, det får vi dagliga bevis för i våra trafiksiffror på helahälsingland, tips till redaktionen och i samtal med hälsingar. Och givetvis försöker HT svara upp mot det. Vi har, som Mediagranskare föreslår, skrivit dussintals artiklar om lokala initiativ för att mildra coronavirusets effekter. Men att låta bli att berätta om brister i systemet, dödsfall och nya rön om symptom vore att att svika vårt uppdrag som informationsförmedlare. Det vore något att skämmas över.   

Tomas Froms, stf ansvarig utgivare 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel