Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Husbilsplatser sägs ju vara bra för alla på orten – så varför inte sprida på gracerna?

Varför lägger Nordanstigs kommun så mycket pengar och resurser på ställplatser i Stocka när det finns andra vackra platser som förtjänar dem också? funderar signaturen Fundersam.

Jag sitter och blir lite upprörd över världens orättvisor i allmänhet och Nordanstigs i synnerhet. Varför lägger kommunen så mycket pengar och resurser på ställplatser i Stocka när det finns andra vackra platser som förtjänar dem också? Ta Sindra som ett exempel, där finns utrymme för många ställplatser med utsikt över Storsjön och solnedgången. Visst, man behöver kanske avverka lite och anlägga en grusplan, men det gör man ju på Stocka också.

Ett annat exempel, Skutviken i Strömsbruk. Väg finns och dessutom flera sommarhusboende att umgås med. Här kan man se soluppgången över havet om det kan vara av intresse och det är gångavstånd till pizzerian genom skogen. Hårte är ett annat bra val, där finns strandnära täkter och allt som behövs är att ta ner ytterligare träd, det ha vi ju många av i Nordanstig ändå.

Jag menar bara att alla skall få del av kakan. Husbilsplatser sägs ju vara bra för alla på orten så varför inte sprida på gracerna? Ingen vill väl att avundsjuka frodas därför att skattemedel fördelas orättvist, vare sig i fråga om stöd till föreningar eller orter.

Men å andra sidan, det kanske är lättare att tycka om turister om man slipper dem i grannskapet och bara ser dem passera på väg till grannbyn.

Fundersam

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel