Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Hur tänkte Söderhamns kommun när föreläsaren bokades? Vi kräver svar om Företagardagen!

33 personer undrar hur Näringslivsenheten i Söderhamns kommun tänkte när Alexander Bard bokades som föreläsare på Företagardagen och uppmanar till bojkott.

Annons

Som feminister, företagare, människor och skattebetalare ställer vi oss frågande. Hur tänkte Näringslivsenheten när de anlitar Alexander Bard som föreläsare till årets Företagardag? En man som kallar kvinnor för horor och bitchar. Som bland annat twittrar att "Historien är full av kvinnor som anklagar män för sexuella övergrepp som aldrig skett. Hur blev kvinnorna plötsligt 100% trovärdiga 2017?" i samband med #metoo.

Läs också artikeln: Svidande kritik mot bokning av Alexander Bard som föreläsare på företagardag: "Den här dagen är inte för mig"

Hur kan Näringslivsenheten tycka att det är i linje med kommunens fokusområde om jämlikhet? Att bjuda in en man som nedvärderar kvinnor och som säger sig vilja återupprätta manligheten och i en intervju i DN säger att" En komplett man är en man som har kuken mellan benen och kuken i huvudet" kan inte på något sätt främja jämlikheten i vår kommun. Inte heller kan vi se att det är något som förbättrar näringslivsklimatet. Hur kan det göra det? Att ta in en föreläsare som uttrycker att män är strategiska medan kvinnor är känslomässiga och dessutom, som citerat ovan, uttrycker sig transfobiskt utesluter många av våra företagare i Söderhamn.

Läs också artikeln från förra årets företagardag: Anders Borg föreläste på Företagardagen: "Ni ska vara stolta över det ni har"

Att dessutom, i en kommun som länge brottats med drogproblematik anlita en föreläsare som är uttryckligen drogliberal är ytterligare något som gör att vi undrar hur genomtänkt detta verkligen är? Förra året anlitades Anders Borg som föreläsare, detta strax efter nyheterna om sexuella trakasserier och ofredanden. I år anlitas Alexander Bard. Har kommunen bara haft otur eller är det ett mönster som visar synen på kvinnor, transpersoner och rätten till personlig integritet som vi ser?

Vi kräver svar från näringslivschefen och kommunchefen om hur det här gick till och vi uppmanar till bojkott av Företagardagen om ingen bättring sker!

Jonna Källström Böresson, föreläsare och egen företagare, Isabel Hildén, företagare och feminist, Elin Thyrsson, Anna Lundgren, Fia Öhlander, Eva Anita Königsson, Jenny Lundgren, Magnus Flyckt, Jo Kvist, Frida Wigren, Linn Hedström, Gunbritt Wallström, Kristin Lissel, Jens Emilsson, Martina Lindvärn, Lars Nylander, Ingrid Bergström Nilsson, Emelie Embretsen Ekmark, Maja Nordin, Ella Öhlander, Elin Forslund, Karin Cecilia Wedin, Anton Larsson, Sandra Johansson, Amelia Königsson, Dennis Bertilsson, Jonathan Lemberg, Eva Nyberg, Annabell Eriksson, Mimmi Carolina Scherbatsky, Joann Ling, Johan Strand, Robin Larsson

Uppdaterat den kl 13.24: Läs också svaret från näringslivschefen: Vi bokade Alexander Bard eftersom han är en internationell toppföreläsare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons