Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Hur låter folkets verkliga röst?

Vet ni att Hudiksvall är ett fokusområde där NMR satsar extra på att rekrytera ungdomar? Accepterar ni att de talar för er? skriver föreningen Hudik mot rasism. Om inte, sträck på er och ta varje chans att säga stopp, inte här, vi accepterar inte detta. Ställ krav på frihet från hot, hets och förtryck, och låt folkets verkliga röst höras.

Nyligen kunde vi läsa att Hudiksvalls kommun mottagit ett hotbrev från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR). Där varnas politikerna, som kallas folkförrädare. Kommunledningen har tagit hoten på största allvar, och vi vet att de är väl medvetna om vad NMR är för organisation.

Läs artikeln: Kommunen hotas av nazistiska NMR i brev – händelsen polisanmäld: "Det är allvarligt"

Ett sånt här hotbrev kommer inte ur ett vakuum, och det är inte läge att vara naiv. När politiker hotas är det ett angrepp på grundstrukturerna i vårt samhälle, och vi kan aldrig acceptera att en liten grupp extremister för allas vår talan. För det är precis vad de önskar göra, när de pratar om “folket”. Det är vi, Hudiksvallsbor, hälsingar, svenskar.

Läs också artikeln: Stort deltagande i Hudik mot rasisms fackeltåg – årets antirasist prisad

Vet ni att Hudiksvall är ett fokusområde där NMR satsar extra på att rekrytera ungdomar? Vet ni att de har kampövningar i skogarna på Hornslandet? Accepterar ni att de talar för er? Om inte, sträck på er och ta varje chans att säga stopp, inte här, vi accepterar inte detta. Ställ krav på frihet från hot, hets och förtryck, och låt folkets verkliga röst höras.

Hudik mot rasism

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel