Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Hur kunde det gå så illa för lilla Ljusdals kommun?

Var är den politiska organisationen, var är alla kommuninnevånare och den lokala granskande journalistiken? undrar Nisse Furuskog.

Hur kunde det gå så illa för lilla Ljusdals kommun? Vad berodde det på? Politisk inkompetens? Kraschad ekonomi. Nu skall det tas till med panikåtgärder. Som vanligt får andra betala notan. Diverse politiker sitter lugnt kvar i båten. Som man alltid har gjort.

Var är den politiska oppositionen? Det rullar på i samma gamla hjulspår.  Här skall skäras ned. Sparas. Och vad händer sedan? Sitter man kvar där med skägget i brevlådan? "Vi måste ju fatta tuffa beslut"? Avgå! Det vore väl en rimligt.

Och var är alla kommuninnevånare? Varför går man inte ut och protesterar? Ställer krav? Var är den lokala granskande journalistiken? Var är alla relevanta kritiska frågor som man borde ställa till ansvariga? Man har en förkärlek till att tysta kritiska röster. Här gäller inte åsikts och yttrandefrihet. Man har ju som jag "fel på tonen"? Och så kan man ju inte ha det där journalister går hand i hand med diverse politiker. Men så ser det ut som det gör också.

Nisse Furuskog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel