Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Hur kan man tillåta hantverkare på äldreboendet när det är besöksförbud?

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

När det är så otroligt noga med besöksförbud på våra äldreboenden så är det förvånande att t ex reparatörer och de som kommer med varuleveranser kan gå rakt in. Hur är det med säkerheten, Söderhamns kommun? undrar signaturen Undrande. Förvaltningschef Anna-Karin Eklund skriver svar direkt.

Jag vill bara ställa en fråga till de ansvariga: hur kan reparatörer få gå in i äldreboenden som de gör i Söderhamns äldreboende?

Det är så otroligt noga med besöksförbud. Är dessa reparatörer testade? Och lika med de som kommer med varuleveranser, som bara går rakt in?

Innerligt tacksam för det otroligt noggranna skyddandet av våra gamlingar som mer och mer ändå tycker att de är för instängda. 

Vi utanför förstår och är innerligt tacksamma för detta. Heder till till all personal i omsorgen!

Undrande

SVAR DIREKT: Vi arbetar hårt för att skydda alla äldre och personer i riskgrupper i våra verksamheter. Där är besöksförbud en viktig del, tillsammans med till exempel basala hygienrutiner och att hålla avstånd.

Viss verksamhet - till exempel postleveranser, besök av hantverkare och liknande – behöver fortsätta trots den speciella situationen. Det är möjligt tack vare att just hålla avstånd och utan att någon behöver komma i närheten av någon av de personer som bor inom våra verksamheter. I de fall vi behöver öppna för någon utomstående person så försöker vi alltid föra dialog om vad som gäller.

Vi upplever att det finns förståelse från till exempel hantverkare gällande detta och är tacksamma för den fina samverkan med anhöriga vi upplevt hittills när det gäller besöksförbudet.

Anna-Karin Eklund, förvaltningschef omvårdnadsförvaltningen, Söderhamns kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel