Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Hur fördelar ni pengarna egentligen, Söderhamns kommun?

Det måste väl ändå vara bättre att rusta museet nu, än att vänta tills det förfaller ännu mer och blir ännu dyrare? skriver "Vägmästaren".

Annons

Läser i tidningen att tekniska kontoret inte har råd att rusta museet. Hur kan det då komma sig att man har råd att köpa en mögelskadad fastighet uppe på Långtå dit teknisk service har flyttat? Där fick man börja med att mögelsanera samtliga lokaler och nu måste det byggas ett tiotal garage åt fordonen samt att bygga en stor tvätthall.

På Granskär där teknisk service har hållit till i årtionden finns allt detta i väldigt bra skick plus att det finns en stor välutrustad verkstadslokal som helt saknas på Långtå. Dessa lokaler på Granskär ägde kommunen till för ca 15 år sedan då de såldes till en byggfirma för 3 milj. kronor. Efter det har kommunen hyrt dessa lokaler av byggfirman. Det måste väl ändå ha varit billigare att fortsatt hyra där än att köpa en mögelskadad fastighet och kosta på rustning och utbyggnad.

Tycker att tekniska kontoret skall redogöra i tidningen för alla kostnader i samband med denna affär. Det är dom skyldiga oss skattebetalare.

Angående museet måste det vara bättre att rusta nu än att vänta tills det blir en mycket större rustning. Då blir det som med våra gator: tillfälliga reparationer som till slut kostar stora pengar att åtgärda.

Vägmästaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel