Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Höjd skatt ingen lösning

Inläggen om framtidens skola har tappat sig bort. Det fanns en anledning till att förslaget togs fram.

Skolan i Bollnäs kostar mer per elev än skolor i jämförbara kommuner. Då är det inte rimligt att lägga mer pengar på skolan, trots att barnen är det viktigaste vi har.

När då inte skolan rimligen ska ha mer pengar behöver vi använda de pengar vi har väl. I dag använder vi en ökande andel av skolans pengar till lokaler. Det får till effekt att varje elev får allt mindre lärartid. Det är illa nu och det går snabbt utför.

Det förslag som är framlagt är bra. Det spar pengar som kan användas till skolans verksamhet. Jag säger inte att förslaget är det enda rätta. Jag säger heller inte att det saknas baksidor i förslaget. Men varje annat förslag som jag ser som värt att ta på allvar, det ska spara pengar på lokaler. Vilka lokaler är av mindre betydelse. Mycket lokaler ska bort. Utifrån detta perspektiv vill jag granska varje förslag, från vilket håll det än kommer.

Att höja skatten för att ge skolan mer pengar, det löser inte problemet. De lokaler vi har för mycket av, de behöver underhållas och hållas varma. Kostnader som ökar för vart år som går. Höjer vi skatten i dag, då får vi lov att höja lite till, lite till och lite… Så kommer det att bli oavsett vem som sitter i majoritet eller opposition.

Bengt-Olov Renöfält (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel