Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Hjälp Söderhamn att utvecklas – inte tvärt om!

 
Debatten om riksväg 50
Visa alla artiklar

I och med att man smalnar av väg 50 får Söderhamn nu försämrad infrastruktur. Det blir helt enkelt besvärligare att ta sig dit. Varför skulle företag nyetablera sig där då? Det finns ju så många andra platser i landet som har mycket bättre förutsättningar, skriver Anders Norgren och Stefan Spansk.

En av de mest grundläggande förutsättningar för en regions utveckling är att det finns en god infrastruktur. Det är något man lär sig tidigt redan i grundskolan.

Alla vet ju att avsmalningen av väg 50 inte sker för att förbättra trafiksäkerheten. Trafikverket påstår detta, men det är bara trams. Orsaken är att den blir billigare att underhålla. Att sedan risken för omkörningsolyckor ökar, att långsamgående fordon kommer att orsaka köbildningar och hinder för utryckningsfordon och att många långtradarchaufförer nu i ännu högre grad kommer att gena över Trönö är konsekvenser man bara viftar bort när de kommer på tal.

Konstiga motargument florerar, t.ex. att gångtrafikanter hinner komma över fortare och att folk kommer att tycka att det blir bra när vägen är asfalterad och klar.

Ja, vad ska man göra? Försämringen kommer då redan att vara ett faktum och vi medborgare får bara finna oss att acceptera faktum och att en odemokratisk process har avslutats. Trafikverket ska arbeta efter vad folk tycker, inte tvärtom!

Söderhamn får nu försämrad infrastruktur. Det blir helt enkelt besvärligare att ta sig dit. Varför skulle företag nyetablera sig där då? Det finns ju så många andra platser i landet som har mycket bättre förutsättningar.

Trafikverket: Det är inte för sent än att ändra på ett korkat beslut. Hjälp Söderhamn att utvecklas i stället för tvärtom! Respektera demokratins värderingar!

Anders Norgren

Stefan Spansk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel