Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Hellre bostäder än tingshus vid vackra Lillfjärden

Artikel 37 av 40
Nya tingsrätten i Hudiksvall
Visa alla artiklar

Den yta som nu planeras för ett nytt tingshus tycker jag är perfekt för en tyngre hyreshusbebyggelse med sitt centrala och vackra läge vid Lillfjärden, skriver Bengt i Hudiksvall. 

Jag är en gammal Hudiksvallsbo som är helt utan kunskap om stadsplanering, men jag tycker att vi ska ha kvar vårt gamla mycket vackra tingshus. Jag tycker dessutom att det ligger mycket bra på sin nuvarande plats. Om lokalerna inte är ändamålsenliga måste det väl gå att renovera dem. Behövs det ytterligare ytor finns det byggbar mark både i parken nedanför och på andra sidan gatan västerut. 

Den yta som nu planeras för ett nytt tingshus tycker jag är perfekt för en tyngre hyreshusbebyggelse med sitt centrala och vackra läge vid Lillfjärden. 

Det torde inte heller störa planeringen av Kattvikskajen. Där kommer man, efter de mycket höga exploateringskostnaderna för kajbygge och markförstärkningsarbete samt föreskriven låghusbebyggelse, att behöva vända sig till människor med högre köpkraft.

Bengt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel