Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Hela Sverige ska leva – rädda Los skola!

 
Förändringar på Los skola
Visa alla artiklar

Politiker i utbildningsnämnden i Ljusdal: Gör nu om och gör rätt! För barnen och pedagogerna men också för Loos by och dess invånare. Låt nu hela Sverige leva med samma möjligheter för boende i glesbygd och i städer, skriver signaturen Gujo29.

Jag är sommarboende i Loos, i ett hus som min familj har ägt i generationer och som jag idag, tillsammans med min familj, driver vidare.

Året 2020 har bjudit på något vi aldrig varit med om tidigare, jag tänker då inte på den pandemi som härjar runt vår jord, utan det som händer i min älskade by i Hälsingland. Denna sommar har blivit ett brutalt uppvaknande för mig hur vi monterar ner stora delar av Sverige. Hela Sverige skall leva, nej jag tror inte det.

Skolan på Loos, denna så väl fungerande skola, där har man nu i utbildningsnämnden tagit beslutet att gå vidare med den ombyggnad som kommer att medföra hopslagning av lokalerna och att cirka 70 barn i åldrarna 1-16 år  skall verka i  lokaler som inte är tillräckliga för barnen och deras pedagoger.

Politiker i utbildningsnämnden i Ljusdal: Gör nu om och gör rätt! För barnen och pedagogerna men också för Loos by och dess invånare. Låt nu hela Sverige leva med samma möjligheter för boende i glesbygd och i städer.

Om ni i utbildningsnämnden nu omprövar ert beslut med att öppna upp för  kommunikation och diskussion för att lösningen skall så bli bra som möjligt för alla inblandade, så kommer ni sova gott om nätterna. Våga nu ta ett snabbt beslut om att arbeta om förslaget – och gör det då tillsammans med alla berörda.

Det är en styrka att erkänna sina misstag och en ännu större styrka att våga börja om.

Jag är idag glad att en enig nämnd tog det glädjande beslutet att avdelningen Nickeln på Furugården skall vara kvar – all heder till er för det.

Gujo29

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel