Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Har vi verkligen råd att förstärka Kattvikskajen när vi inte har råd med skolorna i kommunen?

 
Skolutredningen i Hudiksvall
Visa alla artiklar

Vår kommunledning utövar en direkt kopia av den centraliserings och avfolkningspolitik som vår riksdag i Stockholm har. Skolorna tilldelas alltför låga anslag för att därmed skapa underskott och svepskäl för nedläggning och centralisering, skriver Sören Molander.

Annons

Återigen så basunerar Hudiksvalls kommunledning ut budskapet att kommunens kostnader för samhällets skolor drastiskt måste minskas med 30 miljoner redan nästa år. Ett klassisk upprepat mantra för att göra medborgarna krismedvetna och därmed bana väg för centralisering och avfolkning. Besparingarna vid nedläggning av de förslaget skolorna beräknas bli 27 miljoner men investeringarna i de centrala skolorna, för att ta kunna ta emot de nya eleverna, kommer att uppgå till 182 miljoner, hur går en sådan ekvation ihop?

Är det avsiktligt att skolorna tilldelas alltför låga anslag för att därmed skapa underskott och svepskäl för nedläggning och centralisering ?

Kommunen har nyss bränt 150 miljoner i förstärkningen av Kattvikskajen, hur har vi råd med det när vi inte har råd med skolorna i kommunen? Är det Hammarby sjöstad som är förebilden, fula ombyggda magasin påminnande om staplade knipholkar och spångade gångvägar ute i vassen, giftiga impregnerade trästolpar.

Vår kommunledning utövar en direkt kopia av den centraliserings och avfolkningspolitik som vår riksdag i Stockholm har, statens alla skattepengar till Storstockholm, Hudiksvalls kommuns alla skattepengar till Hudiksvalls stad.

Sören Molander, Njutånger

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel