Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Har råd med Stenegård – men inte Kajvall?

Som kommunpolitiker i Ljusdals kommun gäller det att ha ett gott minne så att man kan hålla koll på alla märkliga turer. Å jag trodde för egen del att jag sett det mesta, men även jag måste stundtals gnugga mig i ögonen!

I en insändare den 31/5 deklarerar Stina Michelson (S) i ett svar till Henrik Estander (L) att det minsann inte finns några sex miljoner kronor till en uppryckning av våra skolor.

I en radiointervju i P4 Gävleborg samma dag förklarar kommunstyrelsens ordförande Marit Holmstrand (S) att det ”inte är något självändamål” att driva friluftsanläggningen Kajevall. Jag vill helt bestämt hävda motsatsen: att driva en skidanläggning som gynnar folkhälsan för oss som inte är födda med silversked i munnen är en ren och skär rättvisefråga. Fast tydligen är det här med rättvisa inte så viktigt för de styrande inom S och MP.

Mot bakgrund av ovan nämnda uttalanden blir det extra märkligt när jag tittar på den kommunalt ägda anläggningen Stenegård: år 2020 hade den en budget om cirka 3,75 miljoner kronor, och därpå ett underskott om cirka 1,34 miljoner kronor (varav 450 000 kr sägs vara på grund av covid-19).

Även med covid-19 borträknat var förlusten för Stenegård alltså nästan 900 000 kronor, under bara ett år. Hur kan kommunen ha råd med det här när man samtidigt anser att 200 000 per år för Kajevall är för mycket?

Fredrik Röjd, Ljusdalsbygdens Parti

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel