Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Handelsbankens dåliga tajming

Artikel 16 av 19
Handelsbanken avvecklar kontor
Visa alla artiklar

Anita Svantesson tycker att Handelsbanken inte borde stänga sitt kontor i Kilafors under rådande pandemi.

Sveriges banker slutar nu med kontanthantering och ingen har undgått att det härjar en pandemi i vår värld. Utifrån det kan man förstå att många människor berörs och känner oro.

Då beslutar Handelsbanken sig för att lägga ner vårt kontor, som dessutom är mycket välfungerande, med nöjda kunder och bra ekonomi, som under året lockat till sig kunder långt utanför Kilafors närområde. Kontoret utsågs dessutom nyligen till ett av Sveriges bästa. Hux flux får vi veta att det ska stängas, en överraskning för både personal och bankkunder, även om vi haft våra misstankar.

Det pratas mycket om att man ska ha en tydlig värdegrund i samhällets alla delar och här blir det lätt att se att bankens endast sätter värde i pengar, inget värde i nöjda kunder. Med hänsyn till individens trygghet skulle banken naturligtvis vänta några år, tills dess alla kunder vant sig vid det nya kontantlösa samhället, som antagligen gör att man kan behöva stöd i olika situationer om man inte hunnit ta sig in i alla appar och lärt sig hantera allt det digitala.

Att banken dessutom har fyra år kvar på sitt hyreskontrakt gör också att det verkar förvånande att man stänger just nu.

Man kan tro att många behöver hjälp och stöd i övergången till det kontantlösa samhället. Personalen på Kilaforskontoret har alltid givit alla en fin personlig service, och vi har fått hjälp och stöd i allt från lån- till pensionsfrågor med mera. Nu måste alla åka till Bollnäs, med kollektivtrafik om vi inte har bil. Dåligt i pandemitider!

Man kan förstås förstå att det blir Kilafors kontor som försvinner när Handelsbanken ska dra ner på antalet kontor, men svårt att förstå att de gör nedstängningen nu och på det här sättet. Hur tänker de som driver igenom sådana beslut?

Anita Svantesson, kund i Handelsbanken Kilafors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel