Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Håller kommunen på att förvandla Östernäs park till ett ogräsfält?

Resursslöseri av kommunen att släpa ut blomlådor på Östernäs, samtidigt som man inte gör något åt området, skriver signaturen Östernäsvän. Gata/park på Ljusdals kommun ger svar direkt.

Varför väljer kommunen att dekorera med "kontorsblommor i lådor” i rondeller och i Östernäs, men tar inte hand om ogräs och lupiner? Är det roligare att planera nytt i kontoret än att ta på sig handskar och jobba utomhus?

De hatade lupinerna t ex håller på erövra hela Östernäs, de blir fler och fler varje år och borde bekämpas. Det händer ingenting! Istället släpar kommunen dit blomlådor. Resursslöseri!

Östernäsvän

SVAR DIREKT: Hej Östernäsvän. Den största delen av Östernäsparken sköts fortfarande av den entreprenör som anlade parken, eftersom det i upphandlingen ingick fem års skötsel. Kommunen har påtalat att ogräsrensning behöver göras och entreprenören har påbörjat arbetet med att avlägsna ogräs från de anlagda ytorna. Övriga ytor, som ännu inte genomgått någon upprustning, är egentligen ruderatmark som härstammar från den sågverksindustri som tidigare fanns på området. Den marken slås en gång om året i väntan på att det beslutas om någon form av byggnation. En ny detaljplan som medger bostäder är just nu ute på samråd och förhoppningen är att området om några år bebyggs. Naturligtvis är lupinerna som frodas ett problem för den biologiska mångfalden, men på Östernäs försvinner de troligen så fort beslut om byggnation tas.

Med vänlig hälsning

Gata/park Ljusdals kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel