Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Hallå, politiker i Ljusdal, lyssna på dem ni är till för!

 
Förändringar på Los skola
Visa alla artiklar

Lärarna, eleverna, förskolepersonalen, föräldrar, mor- och farföräldrar, bybor och fritidsboende står enade. Medborgarmöten och insändare talar sitt tydliga språk när det gäller Los skola. Partipiskan viner! Ni sätter på hörselskydden och fortsätter ert race! skriver signaturen De gråa 50-talisterna.

En hel bygd uttrycker sitt missnöje med er politikers planer för ombyggnaden av Los skola. Den ena byggnaden skall byggas om och där skall alla barn/ungdomar mellan 1-16 år inrymmas, leka, vila, jobba och ha en fungerande lärmiljö i något som för oss liknar ett experiment.

Lärarna, eleverna, förskolepersonalen, föräldrar, mor- och farföräldrar, bybor och fritidsboende står enade. Medborgarmöten och insändare talar sitt tydliga språk.

Partipiskan viner! Ni sätter på hörselskydden och fortsätter ert race!

Vart tog demokratin vägen?

Angående planerna på ombyggnad har byarådet agerat redan under hösten 2019 med en mycket genomarbetad skrivelse. Skrivelsen är diarieförd i november samma år men ingen dialog och inget svar. Vem i kommunhuset har läst?

År 1990 kom byaråden till och dessa var tänkt att fungera som en remissinstans för kommunstyrelsen. Ljusdals kommun var den första i landet som lockade sina invånare till att få ett utvidgat medbestämmande! Kommunalrådet på den tiden uttrycker att byarådet kommer att bli en trygghet för henne som politiker för oftast vet inte politikerna vad folket i byarna tycker och tänker om våra beslut, säger hon i en tidningsartikel. Byaråden ger en chans att bredda demokratin!

Vad hände sedan och vart är vi på väg? Belarus nästa?

De gråa 50-talisterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel