Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Gruset vid Lillfjärden ställer till problem för många

Framkomligheten runt Lillfjärden har blivit sämre sedan man lade på grovt grus på Kärleksstigen. Finns det tankar på att asfaltera den i framtiden? undrar signaturen En så gott som daglig promenerare. Hudiksvalls kommun svarar direkt.

En fråga till Hudiksvalls kommun: Ska det fortsätta vara en grov grusbeläggning på gångvägen runt en stor del av Lillfjärden? Det borde vara en väg för alla. Tänker främst på framkomligheten för rullstolar, rullatorer och barnvagnar som det är mycket tungt att framföra på denna grusväg.

Är det tänkt att även vara en cykelväg så är det även riskfyllt att cykla. Önskar en bred asfalterad väg som alla kan utnyttja. Suveränt om en del av vägen även välkomnade rullskidor, rollerblades etc. För kommunen vill väl skapa en välkomnande omgivning som möjliggör friskvård, eller?

En så gott som daglig promenerare

SVAR DIREKT: Tyvärr så har man under vissa åtgärder kring Lillfjärden i år rivit upp den yta som gjorts runt den grusade delen av Lillfjärden.

På vissa ställen kommer vi att dra till ytan. Dock kommer det aldrig att asfalteras runt denna del. Dels så är marken för instabil för att beläggas, vilket skulle vara många tusenlappar av skattepengarna rakt ner i Lillfjärden. Sedan finns det andra mycket bra gång- och cykelbanor i området som är belagda. Så har man bekymmer på den grusade delen så finns det andra alternativ.

Vad det gäller rullskidor etc så kan vi rekommendera Strandpromenaden som en del av detta. Det finns många fina områden att utöva friskvård i. 

Hälsningar

Andreas Wadén, enhetschef gata, tekniska förvaltningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel