Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Gräs, ogräs och skräp i Ljusdal

Det klipps alldeles för mycket gräs. Inte bra med avgasstinkande motorgräsklippare och inte bra för insekter och för mångfald av vilda växter, skriver signaturen Ljusdaling 2 om hur gatumiljön hanterats i Ljusdal.

På en insändare om undermålig skötsel svarar driftansvariga Annelie Westerlund att det saknas resurser att hålla snyggt i Ljusdals parker.

Här kommer ett förslag om att omfördela krafterna:

Det klipps alldeles för mycket gräs. Inte bra med avgasstinkande motorgräsklippare och inte bra för insekter och för mångfald av vilda växter. Låt många ytor vara oklippta.

Till exempel de stora gräsytorna utanför idrottsplanen vid Stenhamreskolan, ytan vid korsningen Lilla Vintergatan-Norrkämstaleden, delar av lekparken vid Nordgatan, utanför villatomter, mellan gator. Finns säkert många fler ytor som kan vara oklippta och få bli bevuxna med klöver, prästkragar, rölleka, fibblor och andra sommarblommor. Men håll lupinerna borta!

Rensa istället ogräs i parkrabatterna och städa bort fjolårsskräpet.

Ett fatalt misstag vad gäller gräsklippning har skett kring Anders Åbergs dragspel i rondellen. Avsikten med planteringen på kullen var att den skulle likna en hälsingsk äng. Nu klipptes allt ner och växterna som skulle fröa av sig forslades bort i säckar. Sorgligt att se.

Om Arbetsmarknadsenheten ska ansvara för skötseln behövs utbildning och en ”vårdplan”.

Ljusdaling 2

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel