Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Görs fortfarande inget för att åtgärda förfallet av Ljusne fd värdshus?

Nu har det gått drygt ett år och kommunen sitter fortfarande med armarna i kors och inget görs åt den numera helt förfallna byggnaden och skamfläcken för orten Ljusne och för hela Söderhamns kommun, skriver Jan Hellberg.

Annons

Nu återkommer undertecknad med en fråga till Söderhamns kommun och då främst till Lillemor Svensson (S) ordförande i kommunens bygg- och miljönämnd som svarade på min insändare i slutet av 2018, närmare bestämt i december, om det förfallna Ljusne fd värdshus.

Nu har det gått drygt ett år och kommunen sitter fortfarande med armarna i kors och inget görs åt den numera helt förfallna byggnaden och skamfläcken för orten Ljusne och för hela Söderhamns kommun.

Läs också artikeln: Ödehus som förfaller: "Om jag lagar ett fönster är det sönderslaget dagen efter"

Jag vill fråga det socialdemokratiska kommunalrådet, om kommunen har hotat ägaren med vite, en straffavgift - eller görs inget för att åtgärda förfallet av byggnaden? Har mark- och miljödomstolen på kommunens initiativ utdömt vitet?

Låt mig svara på frågorna!

– Nej, inget har gjorts och kommunens tjänstemän sitter fortfarande i godan ro med armarna i kors och gör inget mer än att lyfta lön.

Häpnadsväckande. Lovar att återkomma i ämnet...

Jan Hellberg, Maråker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel