Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Gör inte samma misstag i Hudiksvall som människor gjorde i Venedig och Pompeji

Jag fick nej av domstolen – men jag fortsätter hävda att Kattvikskajen är en olämplig mark för bebyggelse. Markområdet är ett kommunicerande kärl till storfjärden och havet, skriver Sven Nordström.

Annons

När jag nu har mottagit domstolens avvisande beslut på mina framförda synpunkter över politikers beslut att förlägga en ny stadsdel på Kattvikskajen vill jag här framföra mera fakta i målet. Jämfört med den kommunala makten i vår tid med våra fäders begångna dårskap att t.ex. bygga och bo på havets strand, Venedig och vulkanens brant, Pompeji. Båda utmanar naturens krafter som förr eller senare blir en katastrof. Vatten förändrar jordskorpan genom erosion, vulkanen har magman som skadar än mer vid utbrott.

Läs också artikeln: Klagomål mot Kattvikskajen avvisas: ''2020 drar vi igång''

Domstolens beslut handlar endast om behörigheten att överklaga ett kommunalt beslut. Att Sven Nordström skall avvisas som obehörig har kommunalordföranden Mikael Löthstam i ett särskild yttrande lagt fast för domstolen i två A4-sidor. Nu fann domstolen att även övriga fyra överklagande företag också ska avvisas då ”sakägarkretsen i ärendet är större än så och har ett medborgarinflytande i planprocessen, eftersom området så radikalt påverkar stadskärnan i Hudiksvall”. Avvisningen grundas således inte i de överklagandes sakfrågor.

Kattvikskajen är ockuperad av vattnet på grund av strandnära läge och utvecklad erosion från ständigt tillflöde bräckt vatten från Lillfjärden. Uppgrävda gropar fylls direkt till fjärdens nivå. Kajens markområde är därmed ett kommunicerande kärl till storfjärden och havet. Mycket olämplig mark för bebyggelse, impediment.

Med Domstolens beslut har dock Löthstam fått stöd och fångat en obehörig pirat och beslutat om fortsatt satsning på ” naturlig expansion” (HT), trots skrämmande okunskap i vår upplysta tid.

Sven Nordström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel