Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Glömde du en nolla Håkan Englund?

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Att som vårdpersonal i Ovanåker få en uppskattning på hisnande 500 kr av sin arbetsgivare är snarare ett slag i ansiktet än en present, skriver Veine Wikström. Håkan Englund svarar på insändaren.

Höll på att sätta kaffet i halsen när jag läste Ljusnan på fredagsmorgonen. Håkan Englund berättade att anställda i Ovanåkers kommun ska få en sommarpresent på 500 kr som belöning för sitt slit på grund av coronapandemin, dessutom höjer man friskvårdsbidraget med 500 kr per år.

Vårdpersonalen sliter som djur och riskerar sin egen och sina familjers hälsa och det är inte ens säkert att de får sin planerade sommarsemester utan kanske också måste ändra på den. Att då få en uppskattning på hisnande 500 kr i form av en köpmannacheck av sin arbetsgivare är nog snarare ett slag i ansiktet, det hade faktiskt varit bättre att låta bli.

Veine Wikström

SVAR FRÅN HÅKAN ENGLUND: Precis som du beskriver så är det många av våra anställda i Ovanåkers kommun som har en tuff vår i sitt jobb. Framförallt gäller detta naturligtvis våra anställda inom äldreomsorgen. De jobbar med att ta hand om smittade brukare och med att förhindra smittan att spridas. De är naturligtvis även oroade för sin egen hälsa.

Som arbetsgivare vill vi visa vår uppskattning till alla anställda som kämpar på i en besvärlig tid. När Skatteverket höjde gränsen för en skattefri gåva till anställda så bedömde vi att en sommargåva skulle kännas som en bra signal. Självklart förstår vi att summan på 500 kr inte förändrar tillvaron för våra anställda men vi vill på detta sätt ge en tydlig signal och ett stort tack för mångas slit under våren.

Vi insåg också att det inte var alldeles enkelt att dra gränsen för vilka som skulle omfattas utan stannade vid att ge sommargåvan till alla anställda. Sommargåvan innebär även att vi på ett enkelt sätt stödjer lokala företag i en för många besvärlig och kämpig tid.

Håkan Englund, kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel