Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ge undersköterskorna ett omsorgslyft – det är de värda

Idag saknas en tydlig definition av vad rollen som undersköterska innebär. Vi vill därför ha en standardiserad grund- och specialistutbildning, som ger ett tydligt kvitto på utbildning och kompetens, skriver Karin Hansson (C) och Caroline Schmidt (C).

Häromdagen presenterade Centerpartiet tillsammans med Liberalerna och regeringspartierna ett omsorgslyft för undersköterskor. 

Under min tid som oppositionsråd har jag haft förmånen att göra verksamhetsbesök samt även gått dubbelt med undersköterskor inom hemtjänst och på särskilda boende i hela Hudiksvalls kommun. Det är stor kärlek och mycket engagemang som ges till våra äldre från personalen. 

Vi i Centern föreslog även i vintras att det skall finnas betald vidareutbildning till specialistundersköterskor. Det bör finnas flera yrkeskategorier för de som jobbar inom äldreomsorgen. Idag saknas en tydlig definition av vad rollen som undersköterska innebär. Vi vill därför ha en standardiserad grund- och specialistutbildning, som ger ett tydligt kvitto på utbildning och kompetens. Det skulle ge undersköterskerollen en högre status. I Hudiksvalls kommun är det en av våra största yrkesgrupper. 

Även viktigt att det märks ännu mera i lönekuvertet att våra undersköterskor är några av våra viktigaste vardagshjältar. 

Karin Hansson, Centerpartiets ansvarige för social och omsorgsfrågor

Caroline Schmidt, oppositionsråd för Centerpartiet Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel