Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Fyrhjuling och terrängkörningslagen

Nu hände det igen!

Flera olika ekipage med förare och passagerare på fyrhjuling åker runt och leker i skogen, i myrmark, i våtområde.

Tvärs över växande ungskog, fågelbon och skyddsvärda och rödlistade arter...mitt i juni när naturen är som allra skörast.

Ingen av dem verkade ha hört talas om terrängkörningslagen.

Det är förbjudet att köra med motorfordon i terrängen. Även på egen mark! Det är bara vid vid vissa tillfällen – som i direkt samband med skogsbruk – veterinärer eller vid viss annan yrkesutövning som undantag kan göras och då så kort som möjligt.

Det är förbjudet att åka runt och leka och köra cross med sin fyrhjuling i terrängen, att skjutsa sina barn i skogen med sin fyrhjuling, att åka på utflykt med familjen i skogen med sin fyrhjuling. Och att som förälder släppa ut sina minderåriga barn ut i skogen på fyrhjuling.

Du må tycka det är löjligt eller tråkigt att inte får göra som du vill men det är likafullt förbjudet och olagligt. Och absolut nödvändigt för naturen.

Du är dessutom skyldig att känna till gällande lagstiftning för det fordon du framför.

Den som inte fattar detta har inte på motorfordon överhuvudtaget att göra!

Fragaria Vesca

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel