Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Frågor kring budet på Edsbyns elverk

Artikel 41 av 45
Försäljningen av Edsbyns elverk
Visa alla artiklar

Styrelsen för Edsbyns elverk har beordrat handelsstopp av aktien, samtidigt har informationen som lämnats av styrelsen varit mycket knapphändig.

Återigen vill man ändra bolagsordningen vilket man fått nej på vid ett antal årsstämmor/extrastämmor.

Återigen presenterar man ett bud på hela verksamheten. Den här gången är budet cirka 1 650 kronor per aktie och förra året var det 1 260 kronor. Förra gången var det Ellevio med flera, den här gången är det den börsnoterade brittiska fonden Dore.

Ett affärsförslag som förmedlas av ett företag som står Rune Andersson nära, Antap Capital AB. Nu till knäckfrågorna som inte besvarats. Varför vill man ändra bolagsordningen före det att den eventuella försäljningen slutligt är presenterad för aktieägarna för beslut? Varför anger man inte hur man har tänkt att det erhållna budet ska komma aktieägarna till godo? Svaret på den senare frågan är nog att styrelsen vill fortsätta att leka med våra pengar på samma okunniga sätt som tidigare. Kom i håg det som sades från styrelsen sida när Ellevio skulle köpa, detta är ett fantastiskt bud som vi vill att ni ska godta. Men ni aktieägare kan ju alltid rösta med känsla men vi i styrelsen måste tänka på det som är bäst för aktieägarna. Nu är budet 30 procent högre så man undrar vad styrelsens professionella bedömning var värd.

Därför alla aktieägare, syna korten, förändra styrelsesammansättningen och ställ krav på styrelsen och låt den inte fortsätta sin inslagna väg som likvidatorer.

Kjell Öhrström, aktieägare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel