Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Förlorarna är fler än vinnarna vid en försäljning av AB Edsbyns Elverk

 
Försäljningen av Edsbyns elverk
Visa alla artiklar

Tänk till och rösta nej till försäljning vid bolagsstämman den 2 oktober.  Och tro framförallt inte på ja-sidans hot om att aktien snart är värdelös, skriver EB Persson i Edsbyn. En hel bygd står på förlorarnas sida om försäljningen genomförs.

Som tidigare anställd i moderbolaget läste jag med bestörtning om försäljningsplanerna. Redan under min tid i företaget dök sådana spekulationer upp med jämna mellanrum. Men med stark, driftig och framsynt ledning har företaget alltid hittills klarat sig i med- och motgång. Men nu kan det tyvärr vara över.

Vill därför redogöra för min syn på läget.

Vinnarna i denna eventuella affär är såklart företagsledningen, styrelsen och alla aktieägare som är rätt många till antalet, och som i flera fall får en rejält stor slant här och nu. Men sen är det slut. Inga fler årliga utdelningar att inhösta.

Förlorarna är desto fler. Alla anställda som kommer att förlora sina jobb, kommunen som tappar skatteintäkter, edsbyidrotten som förlorar en stabil sponsor och alla vi övriga som garanterat får sämre service vid eventuella strömavbrott och dylikt. Högre nätavgifter kommer nog lika säkert som amen i kyrkan. En hel bygd står på förlorarnas sida om försäljningen genomförs.

AB Edsbyns Elektricitetsverk, som det hette från början, ett anrikt, hittills välskött, lokalt förankrat företag som stått i samhällets och invånarnas tjänst sedan 1906  – låt det fortsätta så!

Jag vädjar därför till er med aktier och rösträtt att säga nej vid bolagsstämman den 2 oktober.  Det krävs att 34% röstar emot för att stoppa affären! Blir svårt, men inte omöjligt! Tänk till, och tro framförallt inte på ja-sidans hot om att aktien snart är värdelös. Det kan den aldrig bli så länge vattnet rinner i Voxnan med biflöden och så länge vattenkraften behövs.

Så kom igen, alla ni därute, som aldrig brukar gå på bolagsstämmor och göra era röster hörda! Nu gäller det verkligen att hålla i och hålla ut och rösta rätt.

Tillsammans är vi starka!!

EB Persson Edsbyn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel