Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Felaktigheter i skolunderlaget

Svar till Jan Lahenkorva (4-10).

Du har fördjupat dig i samtliga utredningar och analyser från 2000 och till i dag.

Om dina slutsatser, att det är nödvändigt med en central högstadieskola i Bollnäs, grundar sig på dessa utredningar blir jag mycket orolig. Detta efter att det visade sig att den senaste utredningen om Framtidens Skola innehöll så många direkta felaktigheter vid överlämnandet den 15/9. Dessutom saknades helt ekonomiska rapporter.

Dessutom undrar jag vilka värden du lägger in i begreppet ”en av landets bästa skolkommuner”? För mig som förälder med barn både i Vallsta och Arbrå räcker det alldeles utmärkt med att mina barn får en trygg skolgång med utbildade, duktiga lärare som trivs på sina arbeten.

Den bästa skolkommunen enligt min mening är den som satsar på dessa otroligt fina byskolor. Jag tror nämligen att det är där mina barn kan få den bästa grunden att stå på. Jag tror att dessa skolor har förutsättningar att bedriva ”excellent utbildning” som du utrycker det. Jag förstår inte varför utbildningen skulle bli så mycket mer excellent när den bedrivs i Bollnäs i stället för i Vallsta eller Arbrå.

Visst måste något göras åt att år efter år går utan att man får bukt med budgetunderskottet! Och kanske ligger ni steget efter när det gäller att fatta viktiga beslut. Beslutet om Gärdesskolan kanske borde kommit för några år sedan med tanke på att det kostat några miljoner att bara låta den stå tom. Riva? Sälja? Hyra ut? Och kanske en rejäl granskning av de skolor som inte håller budget är något som det är dags att ta tag i. Om jag förstått saken rätt har gymnasiet haft problem i många år. Skenande kostnader? Oattraktivt utbud av program? En kartläggning av den verksamheten är kanske rätt ände att börja i.

Tina Jonson

Mörtsjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel