Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Färilabor – ska vi stå med händerna i byxfickorna och bara låta detta ske?

Anmärkningsvärt att nästan ingen tycks reagera inför det som just nu händer i Färila med Föreningarnas hus. Vad tycker ni som bor i Färila? undrar Peter Lindgren.

Kommunalhuset (Föreningarnas Hus) i Färila är på väg att säljas. Huset är 463 kvadratmeter stort med tillhörande tomt på 4406 kvadratmeter, där jag misstänker att parkeringsytor och den Engelska parken ingår.

Två alternativ finns: Göra om huset till bostad eller som en lokal entreprenör föreslår, låta kyrkan och Klockaregården få behålla sina P-platser, Färila Hembygdsförening behålla arkivet och erbjuda Färila hemtjänst lokaler i entréplan för att använda till dagverksamheten.

Läs också artikeln: Respit för Föreningarnas hus – politiker träffar Färilarådet: "Vill bena ut detta"

Huset har tidigare varit föremål för försäljning. Gösta Ekeström tog initiativ till att göra huset till ett Föreningarns Hus och räddade då huset från försäljning. Gösta engagerade sig tidigare för att bevara hus i Färila från rivning. Bosatt i Stockholm var han en av få som motsatte sig rivningen av Wennberg konditori. Han hade synpunkter på korvkiosken som byggdes framför Mångs-Pers. Han var emot Vägverkets planer på att riva Blomqvistska huset i Färila (numer kallat Gröna Huset) i korsningen Härjedalsvägen-Stocksbovägen. Han lyckades även stoppa rivningen av Färebys.

Jag kan ha fel, men jag har bara sett en enda reaktion från någon Färilabo i LjP (Nils Furuskog 24 augusti) om ovanstående försäljning.

Vi står som vanligt med händerna i byxfickorna och konstaterar, när något skett som vi borde ha engagerat oss i, ”Det var det jävligaste, det hade jag ingen aning om”.

Nu vet jag inte hur stor skillnaden är mellan de två budgivarna ovan, men som Färilabo känns alternativ nummer 2 som mest tilltalande.

Peter Lindgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel