Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Fantastiska enhetschefer!

Signaturen Omvårdnadspersonal tycker enhetscheferna inom äldreomsorgen får onödig kritik.

Alla ni som så fort ni får chansen (oftast ni som inte jobbar i verksamheterna själva) i alla forum ni kommer på klankar ner på cheferna inom äldreomsorgen, tänk ett varv till!

Jag själv har jobbat som vikarie en längre tid, främst inom hemtjänsten Alfta och vet ni? Enhetscheferna sliter som djur! Varje dag finns de där, med ett leende på läpparna, stöttande, rådande, peppande, tröstande hos personalen, anhöriga, brukare. Hela tiden jobbar de för att göra det så bra som möjligt för oss personal. De vänder ut och in på sig för att räcka till! De är mellanchefer, de slits mellan oss och det ledningen kräver av dem. Nya restriktioner, nya rutiner att förhålla sig till, det som gäller på måndag, ändras på torsdag och så vidare, så har vi nu haft det i ett år. Vem ansvarar för att verkställa, informera, genomföra och stötta personalen i det här, med aldrig sinande tålamod? Jo enhetscheferna!

Förstår ni min poäng? Enhetscheferna har slitit ont i pandemin! Det är inte bara omvårdnadspersonalen som gör ett fantastiskt jobb! Vi gör det också, men skillnaden är att vi blir överösta av beröm, från våra chefer och från allmänheten, vi lyfts till skyarna, vilket vi är värda! Men vem lyfter enhetscheferna dit? På min arbetsplats märks det tydligt att vi är i den här pandemin tillsammans, men vi har olika arbetsuppgifter!

Det är mot chefernas ledning ni ska rikta er kritik! Är ledningen medvetna om hur hårt era enhetschefer sliter?

Omvårdnadspersonal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel